30 април 2019 година беше голяма дата в Япония, защото за

...
30 април 2019 година беше голяма дата в Япония, защото за
Коментари Харесай

Кои са по-известните монарси, отказали се от престола

30 април 2019 година беше огромна дата в Япония, тъй като за пръв път от 200 години насам монарх се отхвърля публично от трона. Император Акихито освободи мястото за най-големия си син Нарухито, който ще стане водачът на новата „ Рейва “ епоха. След 30 години на престола 85-годишният Акихито отстъпва заради влошено здраве и чувство, че няма да се оправи със отговорностите си на тази алегорична позиция на държавен глава.



В XX век това се случва относително рядко, а още по-назад във времето – дори още по-рядко.

Разбира се, всички знаем за абдикирането на крал Едуард VIII , който е бил на престола едвам 326 дни. Знаем и коя е Уолис Симпсън – два пъти разведената обичана на Едуард, който се отхвърля непринудено от властта, предавайки я в ръцете на по-малкия си брат, херцогът на Йорк, чиято щерка е сегашната кралица Елизабет II.



Хуан Карлос I е испанският образец – роден в изгнаничество, той въобще не е очаквал да бъде крал, до момента в който военачалник Франко не го избира за крал. Хуан Карлос става крал през 1975 година, само че абдикира в интерес на сина си Филипе през 2014 година. По това време фамилията е разтърсено от кавги, а Хуан Карлос акцентира персонални аргументи за абдикацията си.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР